torsdag 8 mars 2012

Kvinnodagen

Alltså jag förstår inte riktigt det här med "grattis på kvinnodagen", blommor och specialbehandling den 8 mars. Det är ju inte riktigt det som kvinnodagen handlar om. Kvinnodagen firas och finns till för att uppmärksamma att kvinnor fortfarande år 2012 inte lever i en jämställt . Inte i Finland och sannerligen inte i övriga världen. Så är det bara. Att förringa kvinnodagen till ett kommerciellt kvinnokalas tycker jag bara är dumt. Jag vill varken ha rosor, choklad eller grattisar för att jag är kvinna. Jag vill ha lika lön för alla och att kvinnor i u-länder skall sluta förtryckas. När har kvinnodagen förvandlats så här? Vad är det som hänt? 
Öh, det var ju inte riktigt det här som var meningen med kvinnodagen... Bildkälla: Google

2 kommentarer:

  1. Hmm, jag förstår din mening. Att få till stånd jämställdhet mellan könen i Finland tror jag själv aldrig kommer lyckas. Men det där med kvinnoförtryck i u-länderna är något som vi borde jobba mycket mer med.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är sann optimist och hoppas att vi nog en dag kan nå total jämställdhet. Hela tiden går det framåt. Sakta men säkert... Med u-länder är det liksom enklare, snabbare och mer konkret att få till stånd en förändring.

      Radera