lördag 31 mars 2012

Lördag

Solen skiner. Jag sitter här nyduschad efter en skön lördagslenk. Är faktiskt mycket stolt över mig själv att jag över huvudtaget begav mig iväg och springa. Lillsyrran och jag hade nämligen springdejt men hon backade ur och jag hade ingen lust alls att begé mig ut själv. Men till slut tvingade jag mig ut genom dörren och väl ute på asfalten kändes det riktigt skönt. Sprang intervaller och försökte springa hårt nästan hela tiden. Ca fem kilometer blev det. Skönt! Anmälde mig förresten också alldeles just till Länsiväyläjuoksu. 17.4km den 22 april. Jaiks! Måste verkligen springa mer nu kommande månaden. På påsken blir det en lenk per dag. Minst! Och lite fler längre turer borde jag orka iväg mig på, annars kan det nog bli svårt att komma i mål efter nästan 18km...
Hurtbullen Hannas springskor.

5 kommentarer:

 1. Ja kommer med Hanna, bara mina ben blir återhämtade först! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jee! Ja, hur mår dina ben? Kunde du alls strosa runt på Barcelonas gator eller måste du sitta stilla hela resten av resan?! Jag är förrsten fortfarande helt SJUKT imponerad av din tid. Du är sååå bra!

   Radera
 2. Tack Hanna!!:D Ja tänk, träning ger faktiskt resultat, jag är ingen naturbegåvning, ren fanananannan vilja, envishet och träning! :) Nästan inspirerad att börja träna pånytt... Men ja, mina ben återhämtade sig ganska snabbt, jag gick 3 dagar som en mommo haha å hade så sjuka vader å söndriga lårmuskler, men sedan på torsdag så började mina ben bli bra, förutom att trapporna var ännu jobbiga att gå nerför, nu tror jag att det också går bra. Vi gick så många kilometer varje dag att de hjälpte till med återhämtningen. Aktiv vila är bättre än att sitta still. Men min fot tog stryk under loppet, vet int vad ja fick i den, men eftersom vi gått så mycket hela veckan är den inte mycket bättre ännu, så nu skall jag några dagar försöka undvika att gå just alls..

  Träningsprogram tips åt dej:

  Vecka 14:
  -lugn länk 8km
  -lite raskare länk 7km
  -lugn långlänk 12km
  -alternativ träning 60min (tex cykling, gym: trampmaskin + muskler (mage å rygg framförallt å ben)

  Vecka 15:
  -lugn länk 7km
  -länk 3 km upppvärming, 5*500meters snabba intervaller med 200 meter gång mellan och efter sista, 2km nedvärming = totalt 8,5km
  -lugn långlänk 13km (påsklänk? :)
  -dagen efter långlänken 30min palauttava länk (4km)

  Vecka 16
  må: lite raskare länk 8km
  ons: länk 5km + *100ms spurtar
  fre: 2km plus stretching

  + allt du promenerar raskt är hemåt och om det känns bra i dina ben kan du lägga till nån till länk som är mellan 7-10km :) Dock inte under vecka 16, utan du skall öka från vecka 14 till 15 å sen träna mindre under sista veckan.. Lycka till med träningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj hjälp! Men bra. Skall försöka följa detta. Tack Emma! Kommer du med på långlänk på påsken?

   Radera
 3. Ja vet att du klarar det!! Jag kommer åka till Vasa över påsken, så de blir ingen påsklänk för mej plus att ja int nu just ens får gå på min fot för fick en liten rasitusvamma, som int blev bättre av att jag gick en hel vecka i Barcelona så nu har jag bestämt att ja skall sitta på stället istället :) Men oj ja tog fel på påsken med en vecka, där jag skrivit in (påsklänk?:) kunde jag komma med! Å genast ja e tillbaka från Vasa skall jag vi boka springdejt! :)

  SvaraRadera