tisdag 13 mars 2012

Påskinspiration

Om en månad är det påsk. Jag gillar påsken. Pasteller och fint pynt. Påskris, äggmålning och påskgräs är måsten. Kinderägg lika så. Och narcisser. Kanske jag skulle hinna testa på att virka några likanden påskägg som i collaget nere till vänster. De små äggvärmarna är också söta. Fin idé att snöra om ett fint band runt påskgräset. Ser riktigt fint ut tycker jag. Jag måste nog snart få till lite påskpynt här hemma också. Alla bilder via Pinterest.

6 kommentarer:

 1. Åhh vilket underbart vårcollage. Det är så att man blir sugen på att virka äggen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Jag är också sugen på att försöka mig på ett... Man borde ju nog bra hinna ännu innan påsk.

   Radera
 2. På tal om pynt, så när månne det gäller att ta in påskris? Det är väl nog lite för tidigt ännu, men jag tycker det är fint när det knoppas ordentligt till påsk, sådär på gränsen att det slår ut små mössöron du vet. Jag brukar oftast vara för sent ute, så nu går jag och spänner och spänner att jag inte bara ska glömma, hehe!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En och en halv vecka före. Då hinner de nog knoppa ut sig ordentligt skulle jag säga... Jag såg körsbärskvistar på Stocka som jag funderar på att skaffa istället. Mitt i Kampen finns det inte så mycket träd att knipsa kvistar ifrån så man måste kanske köpa eller bege sig ut till skärgården på Drumsö :)

   Radera
 3. Jag hittade samma bild på de svart-vita äggen på Pinterest och pysslade ihop några på veckoslutet. Perfekt att pynta Mignon-äggen som finns i äggkartongs-asken med 4 ägg och ge bort som gåva!
  Det var bara lite knepigt att få snygga linjer och inte sudda med handen eller fingret innan pennan torkat...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gjorde faktiskt liknande ifjol! http://hannafinne.blogspot.com/2011/04/agg.html

   Radera