torsdag 10 oktober 2013

Blomkålssoppa och morotssemlor

Jag kände för en gång skull för att ställa mig och laga mat på riktigt inför dagens middag. Maken måste åka tillbaks till jobbet efter bankbesöket och jag hade lite väl lite tråkigt eller något. Eller kanske det bara är min matlagninspis som har kommit tillbaka *hoppas*. I vilket fall som helst så blev det blomkålspurésoppa och Dannis morotssemlor till middag. Jättegoda bägge två om jag får säga det själv. Semlor och soppor får det nog bli fler av! Det är ju både enkelt och delikat.
Dagens middag! Mycket gott enligt mig. På soppan strödde jag lite av den bästa kryddan som finns, nämligen persillade.
Soppan gjorde jag ungefär så här:
Jag stekte en lök och två klyftor vitlök i lite olja i en kastrull. När de mjuknat slängde jag i ett huvud blomkål delat i små buketter, vatten så det täckte och en grönsaksbuljongtärning. Det fick koka i typ 15 minuter tills blomkålen var ordentligt mjuk. Sedan hällde jag på en och en halv matgrädde (en skulle ha räckt märkte jag efteråt) och lät koka ännu i fem minuter. Sedan pureade jag allt med stavmixer. 

3 kommentarer:

 1. Hmm semlor, älskar hembakat. Jag har haft inspis för matlagning men INTE för bakning. Kanske jag också skulle borda satsa lite ändå, vad är mer höstmys än farskt bröd?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag rekommenderar verkligen att testa dessa! Enkla att baka och mycket goda. Passar perfekt i höstrusket :)

   Radera
 2. Morotssemlor kan ju vara det godaste som finns :)

  SvaraRadera