måndag 14 oktober 2013

Första inredningsfunderingarna

Om tre veckor bor vi redan i vårt nya hus. Jaiks så spännande. Allt gick liksom så fort. Även om vi flyttar till större så är det faktiskt inte så mycket i möbelväg som vi behöver skaffa. I alla fall inte så där akut. Jag bor gärna in mej lite och funderar vad det är jag verkligen vill ha för nytt. En ny matta under vårt matbord skulle jag dock vilja ha. Och ett nytt matbord blir det. Eller inte nytt egentligen för det finns ett överlopps Arteks som har tillhört Makens mormor som vi får ta över. Perfekt eller hur?! Det kommer passa så bra med våra vita stolar. Två stolar till måste vi skaffa, för nu har vi bara fyra och bordet är för sex personer. Till Hubbes rum kanske vi också skaffar något nytt. Vad har jag inte riktigt bestämt mig för än... Vimplar skall jag i alla fall sy, fast troligen först efter att vi flyttat in. Jag hinner nog inte nu innan. Vårt skrivbord är också eventuellt för stort som det är nu, så det kan hända att vi måste uppdatera det till en mindre modell. Att lite sådana inredningsfunderingar så här spontant... Så lite dröminspiration på detta:
Drömsovrum för både oss och Hubbe. Jag gillar det vita, beiga avskalade, det passar bra i sovrum tycker jag. Och en sån där leksaksbil har vi ju faktiskt redan :)
Vackert vardagsrum i grått och beige. Snyggt tycker jag. Köket är också riktigt fint, fast vårt kök ser nog inte ut så där. Fast drömma kan man alltid :)
En av de saker jag ser mest fram emot är att få en egen gård och "verandafarstu". Dessa båda bilder tycker jag är jätteinspirerande för hur man kan inreda där. Hortensior är ljuvliga! Och ljus vill jag också ha just i en sån där liknade stor lykta!

11 kommentarer:

 1. Vilket fint soffbord där på inspirationsbilden! Har du någon aning om varifrån det är? Tycker det ser bekant ut nog, antagligen något svindyrt jag sett i en inredningstidning :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr vet jag inte alls varifrån det kommer! Men man kan ju leta efter liknande. Tex detta från Ellos är lite samma sorts... http://www.ellos.fi/ellos-home/sohvapoyta-o-65-cm/352800

   Radera
  2. Kolla Ias kommentar här nere :)

   Radera
 2. Vad roligt att få inredningsfundera, å säkert ganska skönt att egentligen inte behöva skaffa en massa nya grejer också. Vi har bott två år gemensamt nu och det är först under de senaste månaderna som jag insett hur jag vill ha det, så att bo in sig är nog ett smart val.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också det är bra att bo in sej och fundera lite först! Förhoppningsvis kommer vi också bo länge så då hinner man bra inreda, förnya och fundera med tiden :)

   Radera
 3. Ifall ni tänker göra er av med skrivbordet så meddela mig, det kan hända av vi skulle behöva ett :) fast jag kommer inte ihåg hur det ser ut?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är Erics mofas gamla arkitektskrivbord så även om vi inte skall ha det så kan det nog hända att vi inte gör oss av med det utan det ändå sparas... Men jag skall kolla och höra av mej :) Det är vitt, snyggt och stort :)

   Radera
 4. Kommer ni att få en egen trädgård? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp! En stor terass, några buskar och lite gräsmatta. Perfekt med andra ord :)

   Radera
 5. Soffbordet på inspirationsbilden är säkert ett Normann Copenhagen Tablo :).
  /ia

  SvaraRadera