fredag 4 oktober 2013

Snurr snurr

Vi har ett nytt problem! Hubbe har fattat att man kan svänga sig på mage även i sängen (han gjorde det nog redan för någon månad sen men glömde bort det typ genast). Nu svänger han sig på mage hela tiden då han ligger i sängen. Liggandes på mage blir han sen helt pigg när han ligger där och kikar fram över spjälsängsskyddet. Efter en stund blir han sen sur, eftersom han inte ännu svänger sig tillbaka på rygg. Även i sömnen snurrar han runt sig och vaknar sedan då han ligger där med huvudet uppe. I natt tror jag jag var uppe fem gånger för att svänga honom rätt... Han har inte heller ännu fattat att man också kan sova på magen. Dagens första dagssömn har också avbrutits på grund av svängning i sömnen efter att han sovit bara 20 minuter. Sjukt störande eftersom han inte verkar vilja somna om något mer. Och somnar han inte om så blir hela vår dag riktigt upp och ner. 

Några tips?! Sovpåse kanske? Eller är detta bara en fas som går över på några dagar?

6 kommentarer:

 1. Vi börja med sovpåse vid 6 mån för att just lätta på snurrandet, även ett babytäcke snurrat till en korv som vi hade på sidorna hjälpte, så spjälsängen inte var så "stor" Det hjälpte :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att bulla upp grejs på sidorna funkar iaf inte... Han kan svänga sig typ på ställe! Skall fråga Grannen om vi får testa med deras sovpåse om det inte lättar snart!

   Radera
 2. Prova att lägga honom fastspänd i vagnen (funkar ju också inomhus om ni inte har balkong). I buggan kan han ju inte snurra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, jag tror nog inte att jag vill spänna fast min son när han skall sova bara för att han snurrar lite grann...

   Radera
 3. Häng en stor handduk över spjälsängkanten som extra gardin. Det skyddar mot insyn/utsyn för en tid.
  Men snart står han med stöd och då krävs nya tag och ideer. En är att inte lära honom att det genast kommer nån. Här är ett eget sovrum modellen för man hör inte så mycket då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Skall testa om det hjälper :)

   Radera