fredag 14 augusti 2015

Bärsjalen

Liten på magen.
Jag fick en fråga i en kommentar om inte jag kunde berätta lite mer om vår bärsjal. Sjalen är av märket Tricot Slen och är alltså bara en enda lång trikåtygbit. Jag hittade den begagnad i superskick på ett facebook-loppis. Vi har ju också en Babybjörn, men jag tänkte att bärsjalen kan vara mindre och smidigare hemma inomhus om Lillasyster är skrikig när jag är ensam med båda barnen. Dessutom visste jag inte om Hubbe skulle orka gå överallt på holmen eller om vi skulle komma att behöva ha honom i bärselen på ryggen ännu i sommar (det behövde vi inte, han gick hur fint som helt i skog och på klippor!). Och jag har nog använt sjalen en del. Mest hemma, men också på gården och på holmen. Den är lätt att knyta och det känns skönt för både Lillasyster och mej. Första gången jag hade henne i sjalen var hon bara tre veckor gammal och då fixade jag lite på gården med henne på magen. Jag har bara använt mig av denna kors-knytning (se video här). Den är lätt att få rätt och det är lätt att få in Lillasyster så det känns bra. Det enda som jag tycker är svårare med sjalen än med Babybjörn selen är att få bort henne om hon somnat utan att hon vaknar, vilket hon nästan alltid gör i båda. Men annars är sjalen skönare och lika lätt att få på tycker jag. Och speciellt med riktigt liten och gnällig baby så är bärsjal super!
Denna bärsjal har jag. Har inte erfarenhet av någon annan, men jag gillar iaf den här.
Här ser man lillasyster fastknuten på magen. Jag knyter alltså sjalen innan och lyfter sedan in henne och sätter allt bra. Det är inte svårt och det är lätt att justera. Jag tycker det lönar sej att knyta ganska spänt, den töjer bra och löser sej anefter. Nu då hon stöder hvudet bättre så behöver hennes huvud inte längre vara helt in under det ena "korset".  Men skulle jag göra trädgårdsarbete eller annat där jag böjer mej mycket och så behövs det nog fortfarande.
Mysigt med bebis på masun. Jag håller ofta om huvudet även om det inte behövs. Det känns så gosigt. Och så får hon extra många huvudpussar när hon ligger så här....

2 kommentarer:

  1. Hej! Tack för inlägget, måste kolla videon för hur man knyter sjalen, tog fram mik sjal igår men kändes för överväldigande med en arg bebis så satt bort den lika snabbt som jag tog fram den :D måste försöka pånytt en annan dag! / Jag som bad om inlägget :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du får det att funka. Jag tycker det är jättepraktiskt. :)

      Radera