torsdag 6 augusti 2015

Sommarhusdetaljer

Även om sommarhuset på holmen sannerligen inte är något drömhus, ännu. Så börjar det sakteliga bli ett riktigt härligt sommarhus. Jag försökte fånga några fina detaljer på kameralinsen emellan amningar och sandlådelekar och har väl lyckats si så där. Kameran är det ju inget fel på så jag måste nog bara öva öva för att lära mej ta finare bilder. Förhoppningsvis kan man ni få lite skärgårdsinredningsinspis i alla fall eller åtminstone en inblick i hur vi har det ute på holmen.
"Frukost-uteplatsen" på terassen med morgonsol. De här stolarna är så fina tycker jag. Och passar perfekt i skärgården.
På framterrassen finns en tavla gjord av vinkorkar med holmens koordinater. Både smart och fint. 
Blåvitt porslin passar så bra i skärgården. Dessa muggar är nya för i sommar och kommer från Hemtex.
Mera kontverk av Makens Farfar. Denna hänger också på terassen. Härlig tavla tycker jag. 
Matplatsen och Hubbes lilla sovrum, som tidigare varit ett förråd. Dörren till rummet öppnades upp i sommar. Tidigare kom man bara in utifrån. Stolarna i sittgruppen har också bytts ut i sommar.
Vardagsrummet. Jag drömmer om att måla stockväggarna vita. Men det skulle ta en vecka minst! Så ett så stort projekt har vi inte riktigt möjlighet till just nu med små barn... Men kanske en dag?! Det skulle få in så mycket mera ljus. Rottingmöblerna var tidigare gula/bruna men fick ny look med sparyfärg för några somrar sedan. Textilerna har också bytts till vackert tyg från Linum.
Mera blåvitt porslin. En ny sommarfavorit från Indiska. 
Det finns el i stugan men denna vackra petroleum-lampa är ändå i flitig användning. Så vacker och ger ett vackert sken. I sovrummet finns lite för lite förvaringsutrymme egentligen, men krokar på väggarna hjälper lite till. Halmväskan fyndade jag på -50% på Hemtex just innan vi åkte iväg. Den har varit perfekt för våra båtutfärder och butiksresor för att ta med blöjor, picknickmat etc. i. 

2 kommentarer:

  1. Jätte fint är det och man märker nog på konstverken vems det är :D roligt att de går hänga kvar! Vi grundmålade och målade väggarna och taken i vår gamla 30 kvm stuga, det gick förvånanavärt snabbt när man hade golven täckt bra. Men de var ju förstås pre kids!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så klart de får hänga kvar :) Jag gillar hans konst, de är så personliga och charmiga. Lilla gäststugan som också är typ 30kvm har vi också målat, men den här är säkert 60-70kvm och har höööögt till tak, så det sku nog ta längre. Och det finns så sjukt mycket krokar etc fast i väggen som man först sku måsta ta bort så redan det skulle väl ta typ en dag....

      Radera