måndag 10 augusti 2015

Hemmamamman här hej

Så var veckoslutet i skärgården över och det är måndag och vardag igen. Måndag till onsdag är ju Hubbe på dagis och jag måste erkänna att jag njuter så dessa dagar som jag är hemma med bara Lillasyster. Jag hinner få så mycket gjort! Och att åka in till stan för en lunch med väninna är nog inte riktigt tänkbart att göra med två barn. Det är liksom inte värt det då... Nu när vi är hemma på tumis så sover Lillasyster mest. Måndagar har jag bestämt mej för att är min "städa och fixa hemma dag". Så har man det gjort sen. Jag tänker att jag också förhoppningsvis är utvilad och peppad efter veckoslutet vilket gör det lättare att ta tag i alla måsten och tråkigheter. Så idag har jag skurat våra badrum, torkat golv och ringt några måste-samtal. Så skönt att få det undan. Hoppas städ- och fixivrern håller i sej hela hösten. Någonstans har jag läst att man måste upprepa något minst 17 gånger för att det skall bli en vana. Så bara tre månader kvar av denna nya rutin så sitter den sen  för gott!
Lillasyster och jag. 
Rosor piggar upp. Dessa har hållit i över en vecka redan! Så fina. Reilun Kaupan-rosor från vår närmsta K-butik.

2 kommentarer:

  1. Pirkkas Reilu Kauppa rosor är faktiskt superbra, har flera gånger förundrats över dem! Och vad energisk du verkar, tyckte att man var så slut då man var mamma ledig, men kanske man sen med två barn inser hur mycket man hinner och orkar med bara ett barn, som dessutom hålls på plats! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har turen att ha fått en dotter som sover fantastiskt bra, så det gör att jag faktiskt känner mej riktigt energisk :) Och med ett barn är det också sååå mycket enklare att fixa och hålla på här hemma, så jag måste bara ta vara på chanserna!

      Radera