tisdag 13 september 2011

Resebloggen del 5: Hua Hin och Pratchap Kiri Khan

Resebloggen fortsätter. Senaste behandlade ju några av de Thailändska öarna och jag tänkte att vi fortsätter med resten. Denna gång de som finns på västkusten och i mitten av Siambukten. 

Först ut Hua Hin även om det nu inte är nån ö. Hua Hin är en av Thailands största turistorter. Och jag har svårt att fatta varför. Det är inte speciellt vackert. Stranden är inte något att hänga i julgranen och överallt ser man feta västerländska män med unga thaiflickor. Men golfingen är bra i närheten. Och Thailands kung bor ju faktiskt i staden. 
Aptemplet i Hua Hin. Aporna var crazyga och jag var lite rädd. En av dem kramade om Maijas ben och vägrade släppa. Hujhuj!
Fästmannen golfar med Tommy. Samtidigt låg jag och Maija vid golfklubbens pool istället och hade det skönt. Bra dag!
Changbeer på vår billiga guesthouse.
Pratchuap Kiri Khan är inte heller någon ö. Inte heller någon turistort utan en helt okänd medelstor stad som ligger ca. 3 timmar söderom Hua Hin. Vi åkte dit för att slippa turisthelvetet i Hua Hin då vi inte kom ut till ön Koh Tao pga stormar. Väldigt fina öde stränder runt om staden. Inga turister så långt ögat kunde nå, men inte heller någon som kunde engelska. Om man vill ha äkta Thailand kan man åka hit.
Jag spanar ut över havet från balkongen på vårt hotellrum. Hotellet var för övrigt typ det enda i hela staden...
Efter körande längs en lång skogsväg som blev bara smalare och smalare kom vi fram till den här pärlan. En alldeles egen öde strand.
Skönt med ett dopp!
Vi körde mycket skoter i och kring Pratchuap Kiri Khan. Perfekt sätt att hitta fina platser och se så mycket som möjligt.
Fästmannen kör och jag bara njuter! Här fick jag dessutom hyra en ljusröd hjälm. Så fin!
Även i Pratchaup Kiri Khan fanns ett aptempel högt högt uppe efter många många trappsteg. Vacker utsikt och aporna här var inte lika crazyga som i Hua Hin.

5 kommentarer:

 1. Härliga bilder!Lyckans er som är på loma!

  SvaraRadera
 2. AnnaK- Inte är vi ju nu på loma... Tyvärr! Det här är bara tips. Från när vi bodde i Thailand ett och ett halvt år sen...

  SvaraRadera
 3. Jag ÄLSKAR resebloggen!!! Mera mera mera!!

  - Hellu

  SvaraRadera
 4. Det känns ju lite som att det där senare nämnda stället är något jag definitivt borde besöka ;)

  SvaraRadera
 5. Hellu- Det kommer mera, jag lovar :)
  Kiri- Det var nog en riktigt mysig stad, inte så mycket att göra men inte heller några turister att trängas med. Å skoterkörning är du ju redan proffs på!

  SvaraRadera