torsdag 15 september 2011

Resebloggen del 6: Thailändska öar del 2

Till Hellus och er andras stora glädje fortsätter härmed följetongen Resebloggen. Vintern 2009-2010 var alltså jag och Fästmannen bosatta i Bangkok där vi studerade. Vi passade också på att resa runt en del i Asien när vi en gång var där. I resebloggen tar jag ut lite valda delar från våra resor. För att minnas tillbaka, men också för att kanske tipsa någon som funderar på att resa iväg till Sydostasien! Klicka dig bakåt i bloggen till 2009 och början av 2010 om du vill läsa inlägg från den tiden. Eller klicka på Ute i världen kategorin om du vill läsa de tidigare Resebloggsinläggen! Så, nu lite om öarna i mitten av Siambukten.

Koh Tao är Thailands mest kända dykningsö. Här kan man ta certifikat billigt och snabbt. Det gjorde inte vi utan vi bara snorklade och paddlade lite kanot. Alldeles utanför Koh Taos största strand finns en liten tvillingö, Koh Nangyang, som är sjukt vacker. Det lönar sig absolut att antingen paddla ut dit eller åka med färjan som trafikerar öarna. Eftersom vi paddlade vågade vi inte ha med kameran så jag kan inte visa hur fint det är!
Solnedgång på Koh Tao. 
Jag med fjantig min i solnedgången.
Annars är Koh Tao mycket chill och backpacker vänligt. Vägarna sägs vara i uselt skick så vi hyrde inte skoter på denna ö utan hengaile bara på beachen. Den största och populäraste heter Sairee beach och är nån kilometer lång. 

Från Koh Tao åkte vi med båt vidare till Koh Pagnang. Även kallad Full Moon Party ön. Vid varje fullmåne ordnas nämligen här på sydspetsen de crazygaste berömna fullmoonpartyna. Vi spenderade vårt nyår på en dylik fest och det var onekligen lite crazyt. Hela stranden bara dansade och alla var målade i neonfärger! Att hitta boende i Had Rin då det är FullMoonParty är dock inte det lättaste så det kan löna sig att boka på förhand. Vägarna på Koh Pagnang är inte heller de trevligaste. Sand ibland, asfalt för det mesta med brant upp och nerförsbackar. För att komma fram säkrare hyrde vi därför en fyrhjuling! Jag rekommenderar! 
På båten påväg till Koh Pagnang. Resan tar ett par timmar. Vi såg bl.a. en massa flygfiskar som "flög" bredvid båten. Från vänster: random typ, Hellu, Maija, Tommy och jag. Fästmannen står bakom kameran. 
Vårt hotells treehouse var mycket chilligt och trevligt. Hellus kille Henry ligger i hängmattan och vi andra har just avnjutit lunch. 
På upptäcksfärd runt Koh Pagnang blev vi stoppade av polisen som kollade ifall vi hade några droger i våra väskor. Trots att Hellu ser lite skyldig ut så hade vi förstås inget och vi fick köra vidare. Här ser ni också vår fyrhjuling som vi hyrde. 
Fästmannen svalkar sig i ett litet vattenfall i hittade.
Kroppsmålade och pyntade för Fullmoon Party!

På våra toppar står det  I love FullMoonparty. En massa halsband och armband måste man också ha... 
På norra delen av ön finns lugnare och vackrare stränder än i partystaden Had Rin. Vi spenderade ett par nätter vid stranden alldeles i norr och det var underbart, massager, några skoterturer och bara chill. Det är Thailand som bäst om man frågar mig! 
Vår lilla bungalow på stranden på den norra delen av ön på stranden Had mae had..

Längs med en sandbank kunde man vada i vattnet till ön strax utanför. Jättevackert!

Kör man runt lite med skotern kan man hitta helt tomma stränder...
I nästa reseblogg blir det södra Thailand, Phuket, Railey och PhiPhi!

2 kommentarer:

  1. Härligt härligt härligt, jag vill tillbaaakaaa

    - You know who... :P

    SvaraRadera
  2. Nå jag med! I synnerhet nu när det bara blir mörkare för var dag som går. Lyckos Eric, i Indien är det 30 grader...

    SvaraRadera