fredag 27 september 2013

Åkpåsdjungeln

Jag har nu, då det plötsligt blivit kallt ute, insett att vi behöver en åkpåse till vagnen. Det är så mycket enklare med åkpåse än med ytterkläder, speciellt då man skall gå i butiker eller annanstans där det är varmt, eller om man snabbt vill klä på och av. Halaren fungerar perfekt de gånger man skall leka ute eller då man går på promenader och inte skall in i värme med vagnen. 

Nu är dock frågan hurudan åkpåse som är bäst?! Det finns ju hur många som helst att välja mellan. Och prisskillnaderna är enorma. En billig Emma-påse på Prisma får man för 30€ emedan en luxus variant från Ticket to Heaven kostar nästan 150€.... Är det sedan så stor skillnad på dem att man vill betala långt över hundra euro för en åkpåse?! Duger det med en billigare variant?! Allra helst skulle jag vilja ha Bugaboos egen. Men den är förstås också svindyr. Jag har också kollat på huuto och tori.fi ifall det skulle finnas något kap på begagnade fronten, men har inte hittills hittat något fynd (ifall någon har en fin åkpåse som den vill sälja mig så maila gärna!). 

Åkpåse

Denna skulle jag helst vilja ha! En vit eller svart från Bugaboo....

Åkpåsar


Lyxpåsar från Brio, Elodie Details och Ticket to Heaven. Alla kostar över hundralappen....

Untitled #292

Billiga men ändå snygga åkpåsar! Alla under 50euro.


16 kommentarer:

 1. Vi har en Buppa Brands vinteråkpåse som jag har varit supernöjd med. Den är varm och skön, vinden kommer inte igenom och har härliga färger. Den går att fästa med fem punkts bältet eller haka över ryggstödet. Största skillnaden på de olika påsarna är märket. Testa dig fram så hittar du nog en du tycker om.
  Som ett litet vintertips om Hubbe sover ute mycket är att lägga ett vanligt liggunderlag i botten på vagnen, det isolerar mot kylan som kommer underifrån. I vår Brio rymdes det precis, i Bugaboon har jag inte testat.
  //Nina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, buppa brand påsarna är ju jättefina, googlade just dem :) Tidigare idag fick vi låna en Brio shine, den verkar riktigt bra! Liggunderlag låter som ett jättesmart tips, tack för det.

   Radera
 2. Nu minns jag inte vilket märke vi har, men den var billig (och eventuellt också begagnad) då jag i tiderna (för 9 år sen!) köpte den. En enkel, svart, och supertjock med typ dunfyllning och fleecefoder - och den hänger med ännu, och kommer säkert att serva nummer tre ypperligt. Min åsikt är att det kanske är onödigt att sätta ner en massa pengar på en åkpåse, för de slits ju inte sådär SUPERmycket.
  /snigeln harald

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dunfyllningoch fleecefoder låter så skönt. Tydligen var påsen du köpte ändå bra kvalitet trots att det inte var dyr! Fast du har ju rätt i att de inte slits så där värst mycket :) Er bebbe nummer tre kommer säkert sova hur gott som helst i samma påse som nummer ett och två gjort :) Härligt!

   Radera
 3. Mitt tips är att gå och känna på påsarna och fundera vad ert behov er. Var själv i förrgår och skaffa en Brios shiny förr 77 euro på babystyle i Esbo. Det är lite skillnad på hur tjocka dom olika påsarna är. Den jag skaffade kändes lite tunnare än många andra. Min tanke var att den då kan användas redan nu och även då det blir kallare men då med lite mera kläder under. Dessutom går det på denna at ta bort hela övre delen och då kan den fungera som sittunderlag så att barnet har varmt om rumpan. Lycka till i djungeln!

  Nina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brion vo lånade är också lite tunnare, tänkte precis som du att den är mer användbar då man lätt kan få den varmare genom att klä fler lager också inne i påsen :)

   Radera
 4. Vi har haft en eisbärchen påse, kostar ca 50, har varit riktigt bra o varm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den tittade jag på tidigare! Verkar varm och bra :)

   Radera
 5. Vi har haft massa olika sovpåsar (eisbärchen, lodger bunker, buppa, 7:am, ticket) och den enda av dem som är perfekt är Ticket to heaven påsarna!! Rekommenderar varmt, värda varenda slant! Och även om de kostar en hel del som nya, har dom ett superbra återförsäljningsvärde! Vi har haft en mindre modell, samt en större. Den större ryms fortfarande vår äldre gosse i (4 år i vinter)! Mycket långlivad också! Den e varm och trots -20 (barnen har sovit gott tom i -30 i sina ticket to heaven) ute så klarar barnen sig med enbart ylledräkt, sockor och mössa in i sovsäcken! Fleecefoder inuti och dun som isoleringsmatrial. Dragkedjorna går att öppna fint nertill vid fötterna utan att det blir bökigt.

  Det absolut viktigaste med sovpåsar i mitt tycke är, 1. Den ska vara vindtät och vattenavstötande, 2. Dragkedja som återslutningsmekanism, (Tarra funkar för bebisar, större barn öppnar upp dom o får kallt) 3. Ihopdragningen upptill måste funka klanderfritt så att det inte lämnar "luftspringor" där kall luft kan komma in (vilket det gör tex på 7:am) 4. möjlighet att öppna upp nertill så att större barn som använder vinterskor kan lämna dom utanför och ändå sitta varmt och skönt i kylan (buppa o lodger var knepiga för större barn). 5. Hål för fempunktsbälte!

  Lycka till i djugeln :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, om du haft så många så måste du ju veta vad du talar om! Eftersom Hubbe inte sover ute (vi har inte balkong) så tror jag dock att vi klarar oss med en tunnare. Om det nu inte blir sibirienvinter med -30 hela december-mars förstås... Men hoppas inte det!

   Din punktlista låter annars jättesmart! Ungefär lite samma tankar hade jag också :)

   Radera
 6. Vi har en Kaiser som är bra - fleecefodret är varmt och skönt att sitta på och fastän den är jätte tjock så blir han inte svettig i den nu då den andas så bra. Jag instämmer helt med Pias fem punkter i föregående kommentar och skulle ännu vilja lägga till några:
  6. Dragkeden mitt på och inte på ena sidan. Ifall den är på sidan och du öppnar upp påsen t.ex. i butiken, så faller "locket" lätt ut ur vagnen och kan släpa mot hjulet/golvet och bli smutsigt
  7. Det måste finnas ihopdragningsmekanism upptill som faktiskt går att dra ihop hålet till ganska litet med, vissa har visserligen ett band som man kan dra i, men hålet blir knappt mindre för det...
  8. Köp en tillräckligt stor när ni en gång köper så behöver ni inte köpa en ny nästa vinter när Hubbe vuxit, nu är det ju inte så stor skillnad på hur stor den är, men en som är för liten nästa höst är bara störande...

  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina tips! Skall genast göra test med Brio-påsen ifall den uppfyller alla åtta punkterna :)

   Radera
 7. Jag skulle säga att välj en av de förmånligare och sticka en fin yllefilt, som ni stoppa om barnet med i åkpåsen vid behov sen när det är riktigt kallt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tänk om jag inte hinner sticka filten klart tills det blir iskallt?! Då måste Hubbe frysa...

   Radera
 8. Vi tog just igår i bruk vår Brio Technical (som just nu är just under hundralappen på Babystyle), eftersom det var så krångligt med halare. Tog loss översta delen (på vintern får man den sen riktigt ordentligt fast om huvudet) och Isla verkade trivas fint. Skillnaden med Shiny-påsen är just dragkedjan i mitten + att man får upp den vid fötterna. Och så är denvarmare, men verkade inte vara för varm igår iaf. Och såååå skönt och mjukt foder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marika hade ännu en annan åkpåse som var varmare och hade dragkedjan i mitten som vi kan få låna om vi behöver (hon har typ allt man nånsin kan behöva, haha!). Men hittills har Brio Shinen varit jättebra :) Och inte stör det att man tar upp på sidorna, jag har snurrat in påsen i fotändän med mössa och vantar inne så de inte heller kommer bort, då vi varit inomhus! Och nästa vinter misstänker jag att Hubbe ändå inte vill sitta så mycket i vagn utan hellre springer omkring så då behövs inte öppna fot-systemet...

   Radera