fredag 6 september 2013

Ett foto i timmen

Här kommer nu bilder från nästan hela min dag. Ett foto i timmen har jag tagit. Jag vill gärna ta mer bilder hemma, också i vardagen av vanliga saker. Tänkte att detta kan vara ett bra sätt. Detta är vad vi gjort i dag:
Godmorgon. Kvart över sju vaknade Hubbe. Jag låg ändå kvar i sängen en stund medan han lekte med Maken/Pappa i köket. Det snygga håret får ni till genom att gå i duschen och tvätta håret just innan ni går och lägger er.
Vid åtta åt jag frukost, rågtoast med tomat och en stor mugg te. Leksakerna  har jag där för att ge till Hubbe anefter han slänger ner den han leker med på golvet från sin matstol...
Lite efter nio somnade Hubbe för sin förmiddagslur och jag passade på att duscha snabbt och klä på mig. Jeans och svart tunika blev det idag.
Halv elva vaknade det lilla charmtrollet igen. Han fick ligga på golvet och leka.
Städa städa varje fredag.... Jag premiärkörde med nya dammsugaren. Den fungerade bra och vårt hem är lite mindre dammigt nu. Skönt när det är gjort men alltid lika jobbigt att göra...
Lite efter tolv gav jag lunch till Hubbe. Det gick extra uselt. Han sprutade ut det mesta över hela playtrayn istället..
Efter att jag torkat upp all puré från halva köket fick Hubbe fortsätta leka på golvet och jag åt min favorit lunch; koldolmar med lingonsylt. Mums!!
Eftermiddagslurdax för filuren! Kaninen och Giraffen gör sällskap som alltid.
Jag fortsätter läsa om franska uppfostringsmetoder. Hittills verkar boken riktigt läsvärd. Den har dock inte kommit med något revolutionerande än, men jag har bara läst de två första kapitlen.
Hubbe vaknar och det är dags för en tidig middag. Vi testar för första gången plockmat, mjukkokad zuccini och morot. Roligt tycker Hubbe, men inte gott... Eller zuccinin gick någorlunda ner men morötterna spottades ut direkt. Lite fruktpuré slank också ner som efterrätt. Haklappen har jag sytt förresten.
Klockan är nästan fem och vi går ut en sväng på stan. Lämnar tillbaka en bok om babysars mentala utveckling på Rickardsgatans bibba och så går vi efter Hubbes Farmor från Hubbes Farbror/Gudfar där hon varit och klippt sig hos Hubbes Gudmor (oj det blev invecklat med alla titlar...).
Farmor kommer en stund för att leka med Hubbe innan hon och Farfar gick ut för att äta..
Hubbe somnade sött efter kvällsgröt och ännu mera lek. För första gången i höst tänder jag ljus. Nu väntar jag bara på att fotbollen skall börja. Heja Finland!

2 kommentarer:

  1. Jag älskar ett foto i timmen inlägg, det är så roligt att se någon annans vardag. Snygg dammsugare, förresten, får mig att vilja ha en ny...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag älskar också liknande inlägg, det var därför jag ville göra ett själv :) Jag blev faktiskt nästan glad då vår gamla dammsugare gick sönder, jag har redan länge velat ha en ny. Denna verkar i alla fall bra, den är sådan utan påsar, jättepraktiskt! Köpt på Stocka där de i augusti hade den på stamkundsrabatt :)

      Radera