måndag 16 september 2013

Hur man får sin krångliga baby att äta lunch!

Här kommer dagens tips! Har du en baby som liksom min Hubbe inte alltid är så där över förtjust i att äta sin lunchpuré. Gör då så här: Servera en stor portion med din hemlagade läckra höna-morot-batat-ört puré. Den stackars babyn får omedelbart kväljningar och ser mycket lidande ut redan efter den första lilla skeden. Efter att din baby spottat ut de två skedarna du halvt om halvt tvingar in i hens mun och du själv är full av den hemlagade purén pga. att babyn sprutat ut den tredje skeden över halva köket och dig så ger du upp. Släng den hemlagade goda purén i vasken och öppna en burk med illaluktande höna-ris-piltti. Värm snabbt i micron och vips har du en baby som slukar nästan en hel burk av lunchmaten! 
Den hemlagade purén som inte föll Hubbe i smaken, alls!

16 kommentarer:

 1. Haha :) Så tråkigt att han inte vill äta din mat. Men om det tröstar så verkar det inte vara ovanligt alls, har hört om många bebisar som bara äter burkmat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tydligen själv varit likadan som bebis så kanske det är släktfel :)

   Radera
 2. prova med batat :-) de fungera hos mina ungar tex broiler, batat, morot och blommkåls blanding

  SvaraRadera
  Svar
  1. Funkar ej! Har testat. Majs är det enda som duger av det jag lagat själv, annars duger bara burk...

   Radera
 3. Haha! Samma här idag, förutom att Viggo inte åt burkmat heller. Fast den jag sen försökte ge åt honom kanske inte luktade tillräckligt illa... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du måste testa med nån ännu mer illaluktande variant, haha! Skönt att höra att det inte är min lillis som krånglar med ätande :)

   Radera
 4. Så var det för oss också. Först åt sonen knappt någon mat alls (nog frukt och gröt) och sen när maten börja smaka där vid 8-9 månaders ålder var det bara burkar som gällde. Jag gav upp och serverade herrn burkar. Nu då han är över 1 år och kan äta allt så äter han också hemlagad mat, potatis gillar han inte fast det duger i burkmaten...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gröt äter han med bra aptit men luncherna och middagarna är krångligare... även om det börjar gå bättre hela tiden! Tur att det ändå verkar finnas hopp för honom och att det inte betyder att han kommer krångla för evigt!

   Radera
 5. Hehehe. Här serveras också burkmat, vilket äta med god aprit! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså jag kan inte ens själv smaka på den där burkarnas innehåll för de luktar så illa! Fattar inte hur det kan vara godare än min puré... Babysar har konstig smak!

   Radera
 6. I feel you verkligen! För dedär burkarna som innehåller kött eller fisk luktar ju värre än nåt annat i hela världen! Och SMAKA INTE om du inte vill få kväljningar!!! Jag bara ryser av själva minnet... Men om ett halvt år kan du ju värma spenatplättar åt hubbe i micron istället, det äter säkert gladeligen både son och mor ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår inte hur det kan lukta så förfärligt?! Vad sätter de riktigt i dem... Hua. Tur att jag inte behöver äta dem åtminstone. Spenatplättar låter som utmärkt lunch så småningom :)

   Radera
 7. Haha! Vitsi så skönt att höra att andra också har problem med ätandet. Eller vi har ju inte haft problem - tills vi introducerade 8-månaders burkarna. De har ju klimpar i sig och helt annan konsistens så good luck bara... Är så trött under sista måltiden, dvs kvällsgröten att jag int sku orka mata en enda måltid mer. Tur att hon är så söt ändå...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror faktiskt det är konsistensen i mina hopkok som inte faller Hubbe i smaken. Med mixer hemma får man inte purén lika slät som i de färdiga burkarna! Få se hur det skall gå med klimppurérna sedan.. jag fasar redan! Och ja visst är det tur att de är så söta! Det gör ju att man inte kan vara sur på dem alls :)

   Radera
 8. Hurraa för duktiga mammor som vill göra maten själv ... ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hurra! Fast jag tycker nog att man är en lika duktig mamma även om man bara serverar burkmat :) Duktig Mamma sitter liksom inte i maten man serverar...

   Radera