torsdag 28 november 2013

9 månader

Hubbe spelar piano för sin "kusin" Frankie som var på besök på veckoslutet.
På måndag fyllde Hubbe 9 månader. Nu har han med andra ord varit lika länge utanför magen som innanför. Fast det känns nog som att graviditeten gick snabbare än vad tiden med honom gått. Fast på ett bra sätt. Hubbe är fortfarande inne i en otrolig utvecklingsperiod och han lär sig allt med hiskelig fart. Det senaste är att klättra klättra på allt. Upp på knä och även ibland upp och stå. Mitt mammahjärta hickar till i halsgropen rätt så ofta nu för tiden... Man märker också att han iakttar och skall undersöka allt just nu. Allt är intressant, från knappar till strömbrytare tills sladdar till byxbuntar. Han fingrar och testar och smakar. 

Matandet har blivit lite mer utmanade på sistone. Han äter oftast de första fem skedarna duktigt men sen börjar det krånglas. Med lek, youtube eller andra distraktioner brukar han dock nog sist och slutligen äta upp sin portion. Vi har också testat lite mer fingermat, bröd i små bitar, gurka och mandariner som jag skalat och skurit smått. Båda gick fint och han sätter inte längre i halsen lika lätt. Hans pincettgrepp börjar vara ganska så precist. 8-månadersburkarna var fortfarande inte någon succé senaste vi testade, så vi har lite paus med dem och prövar på nytt om någon vecka.

Hubbe tycker om musik, rytmer och att dansa. Han har också humor och speciellt med Pappa kan de fjanta sig hur mycket som helst. Han är också extremt kittlig. Om man ropar på honom så kommer han krypande och vill han upp i  famnen så kommer han och rycker en i benet. Sjunger man imse vimse spindel så försöker han göra rörelserna med händerna. Klappa och vinka kan han också.

Mycket rolig morgonlek. Tömma nedersta kökslådan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar