onsdag 27 november 2013

Julinspiration

Om lite mindre än en månad är det jul. Så härligt. Jag älskar julen. Det är helt klart min favorit högtid på året. Julpynt är också härligt! Och snart kan man börja pynta med gott samvete... Lite inspis för att komma i julstämning så småningom!
Så fiffig och fin adventsstake gjord av flaskor och plasttejp. Enkelt att pyssla själv om man inte har en adventsstake. Jag drömmer också om en stor korg att sätta julgransfoten i. Kanske det skulle skydda granen lite från Hubbe också...
Stjärnkudden från Day står på min drömskelista. Tine K-lampan har tydligen smugit sig in även här... Hyacinter är den finaste julblomman i mitt tycke. Vackert att så här stoppa ner dem i keramikmuggar!
Här är också en granlösning som skulle kunna fungera hos oss! Liten gran i korg upp på en kista! Smart och snyggt. Stjärnor och ljus vill jag överdosera på i december.
Så snyggt med vita amaryllisar så här som snittblommor. Det vill jag ha på bordet under jul. Kan man månne ännu plocka kottar i skogen för att sätta i en burk?! Eller är de för våta och ruttna?!

6 kommentarer:

 1. Jag tog in kottar på söndagen från gården, och har dem inne och torkar nu. Åtminstone några av dem har öppnat sig, så det ser lovande ut. Så månne det inte ännu går att plocka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jej! Vad bra. Då skall jag nog ut i skogen i morgon tror jag :)

   Radera
 2. Åh jag älskar hyacinter men min man är så allergisk mot dem att jag inte får ha dem hemma :( nå som tur finns det nog annat ljuvligt pynt. Jag väntar så på julgranen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag väntar också på granen. Det doftar så ljuvligt och ger såååå bra stämning. Blommor hör också julen till tycker jag. Synd med allergier, verkligen!

   Radera
 3. Ps. Det torde gå bra att plocka kottar, gör bara så här t.ex. http://marlenezufic.blogspot.fi/2011/12/fran-kottar-i-skogen-till-kottar-pa.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK för tipset. Här skall det tvättas och rostas kottar i ugnen :)

   Radera