onsdag 13 november 2013

Tips för matkrångliga babysar, del 2

Ett litet tips som nog inte platsar i någon "mother of the year"-bok... Är din baby krånglig då det vankas lunch!? Skakar hen på huvudet och vägrar öppna munnen?! Du kämpar och peppar men inget hjälper och du VET att den lille är hungrig. Ta då fram din mobiltelefon. Gå till youtube och sök fram en video med ritade fina bilder och munter sång. Exempelvis denna. Disneysånger fungerar också... Babyn stirrar nu som förhäxad på din mobil och märker inte ens att hen öppnar munnen för skeden. Visp så är hela skålen tom och både baby och mamma kan vara nöjda... 
Video på iphonen och babyn äter sin lunch i ett nafs....

10 kommentarer:

 1. Haha:) ha du testa på att ge typ en sked eller något annat mat-relaterat i händerna att pynja med? Det funkade för oss, nu äter han ju dock själv ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är så flaxig så jag tror det skulle bli ganska klottigt kaos... Skall testa!

   Radera
 2. Yes! Det finns fler barn som gillar denna video. Vår 3åring har lärt sig sjunga med till viss del, "daaam veis tu daaaj". Som tur är är hon dålig på engelska ;)

  Denna fungerar också till 99%, http://www.youtube.com/watch?v=Vfv1QtZDirY Att man har en Eve-online tokig pappa i huset gör ju inte saken sämre. Tack vare honom vi hitta den för ca.2,5år sedan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj tack för tipset på ny video! Denna skall vi testa nästa gång det krånglas :)

   Radera
 3. Haha. Sök på "babblarna" på youtube om du vill ha svensk barnsång med roliga figurer, det fungerar iaf med vår 9 månaders son.

  En Nina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Dem skall jag också testa :) Våra söner är då nästan lika gamla :) Hubbe blir ju snart nio månader!

   Radera
 4. Också "hooplakidz" är värt ett youtubebesök! :) fast vår Leon föredrar numera endast "the fox" ;)

  SvaraRadera
 5. Jep, Isla ser tv:n från matstolen så ibland när det är extra krångligt sätter vi på tv:n och hon glor och gapar och äter hur duktigt som helst. Spec. under PikkuKakkonen & BUU-klubben...

  SvaraRadera
 6. Gå och kolla på http://www.saari.tv/saaritv/ Fin animation och fin musik och passar även de minsta. På denna link hittar du några smakprov. Kolla oxo på FB :) Dessutom är det min syster som ritar och producerar dem :D

  SvaraRadera
 7. Haha, kan tänka mig att det där funkar! Hos oss satsas det på någon stress-leksak medan Oscar äter; han MÅSTE ha något att pilla på medan han äter, annars blir det inte till något. Så dit for det idealet att inte ha leksaker till bordet;)! Men det funkar, och alla hålls nöjda, så vi kör med det ändå!

  SvaraRadera