tisdag 11 mars 2014

Bibbaböcker

Idag var Hubbe och jag på Babypoesi på Äppelbiblioteket. Det var riktigt trevligt, även om Hubbe hade lite svårt att sitta stilla. På bibban hittade vi också en hel hög med pekböcker som jag inte kunde låta bli att låna. Jag visste inte att det fanns pekböcker på bibban! Jag trodde de bara hade böcker för lite större barn. Vi har redan läst alla böckerna flera gånger. Det är så roligt att Hubbe nu börjar uppskatta då man läser för honom. Tålamodet är inte alltid så långt, så ofta hinner vi bara läsa halva boken innan han vill läsa nästan. Men sen då han fastnat för en bok så vill han läsa den om och om. Jag tänker absolut bli en läsande Mamma, även då Hubbe blir äldre. När jag var liten läste, främst Pappa böcker för mig och min syster om kvällarna. Mormor har också alltid tyckt om att läsa för oss, och vi om att lyssna. Mest väntar jag på att få läsa längre böcker, som Harry Potter! Men dit är det ju ännu några år. Just nu duger det mer än väl med att läsa Max boll och Vem äter...? tio gånger på raken istället.
Bibbaskörden!

6 kommentarer:

 1. Biblioteken är ett underbart påhitt! Barnen uppskattar också att själv få välja böcker som ska lånas. Jag gillar också att läsa för barnen och de uppskattar det. Hoppas det fortsätter på det viset. Barnens farmor läser också mycket för dem. Det är bara så mysigt att sitta tillsammans och läsa böcker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det! Länge leve Bibban! Gratis är bäst. Vi kommer garanterat att utnyttja bibban under hela Hubbes uppväxt och jag hoppas innerligen att han skall fortsätta tycka om att lyssna och läsa han med :)

   Radera
 2. Oj - så vi kommer ihåg olika. Du minns att jag läste för er. Jag minns att jag inte läste tillräckligt. Slutsatsen är att man aldrig kan läsa för mycket. Jag minns hur min pappa kunde läsa en hel söndag för oss, bok för bok. Det är bland de allra bästa stunder man har med sina barn och det lämnar fantastiska, fina spår för livet.

  Pappa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske beror på vad man jämför med :) Men jag minns nog att vi läst mycket, speciellt om kvällarna. Oftast uppkrupna i Matildas säng på Badetsvägen. Karlsson på taket och Roald Dahl i alla fall :) Men man kan nog säkert aldrig läsa tillräckligt tror jag! Sen läste jag ju själv också en massa rätt tidigt. Och så högt för Amanda!

   Radera
 3. Jag rekommenderar att låna Annika Sandelins rim och ramsbok Råttan Bettan och Masken Baudelaire. Helt suverän! Barnet läste den om och om igen och rolig att läsa för oss föräldrar då rimmen var så roliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset :) Skall se om den finns att låna på bibban!

   Radera