måndag 10 mars 2014

Min kom-i-form plan

Tack för alla kommentarer och allt pepp på mitt Milf-inlägg :) Jag har nu satt upp en fight plan för hur projektet skall komma igång på allvar. Från och med idag och två veckor framåt har jag totalstopp på kolhydrater i alla former. Inte en banan eller ens ett russin får slinka ner. Få se om jag sedan fortsätter lika strikt eller ifall jag kan tillåta mig äta lite kolhydrater på veckoslut och så. Jag ser lite hur det känns. Jag har också tagit ett månadskort till Sats som börjar nästa vecka. De har också s.k. Minisats där Hubbe kan vara och leka samtidigt som jag gymmar. Få ser hur det går, hoppas han skall trivas där :) Nästa onsdag skall vi dit första gången. Jag har också lite fri-biljetter till ett annat gym som jag nu skall använda. Tack vare vädret och ljuset känns det också så mycket lättare att fara ut och springa! Förra veckan var jag redan på en 6km springtur och den kändes nästan lätt. En springtur i veckan borde nog gå att få till. Dessutom har jag nu inlett en liten kampanj för att få med sällskap på mina springturer... Sällskap och springdejt är det bästa för att komma sig iväg. Minimi tre gånger i veckan skall jag röra på mig ordentligt. Men mer är förstås inte förbjudet. Senast i juni hoppas jag ha nått mina första mål. Att orka springa 10km i ett streck på ca. 1 timme och att ha bli av med omkring fem kilo. Det borde inte vara en omöjlighet...
Mina nya livsmotton! Eller smilande har jag nog alltid hållit på med, men de två andra skall införas på hög nivå igen
Jess, vad jag är peppad! Är det någon annan som hakar på Milf-2014 projektet?!

10 kommentarer:

 1. Jag är inte riktigt nån anhängare av väldigt radikala dieter, och skulle själv ha svårt att utesluta nånting helt och hållet ur min kost. Men jag vet ju att lchf är pop, och många nöjda, så var och en för sig liksom. Men ska man verkligen lämna bort alla kolhydrater? Jag trodde på nåt sätt det var mest "snabba" kolhydrater, typ ljus pasta, vitt bröd, potatis, socker och sådär? För kolhydrater finns ju i grönsaker, rågbröd, baljväxter och sånt som anses vara nyttigt, om inte till och med nödvändigt för kroppen. Annars tycker jag din plan låter toppen - känner mig själv också riktigt taggad att sätta igång och röra på mig (och skippa sockret!) sen när den här side-kicken behagar anlända... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också alla skall äta så som passar dem och får dem att må bra. Just LCHF fungerade väldigt bra på mig sist jag åt enligt modellen. Jag äter sådana produkter som innehåller mindre kolhydrater än 10g/100g så vissa grönsaker är ok. Men inga sådana som innehåller stärkelse så som batat, potatis eller palsternacka. Bär är också lågkolhydratrika så de är ok :) Vissa rågbröd innehåller också bara lite, t.ex. surskorpa är ok ibland :) Förhoppningsvis är Side-kick snart hos er så kan du också börja röra på dej som vanligt igen!

   Radera
 2. Jag är nog med på Milf2014! Kör just nu total herkuttelustrejk, iaf mars, kanske även april. Vid sidan om det kör jag 5:2-dieten och försöker röra på mig mer. Långa vagnpromenader, stavgång då det är möjligt & konditionscykling då o då. Min plan är att köra sträng linje nu i vår så jag kan höllä lite på sommaren. Var så hemskt förra sommaren då jag tackade nej till ALLT... Har redan gått ner 7kg på ett år, men det är ca.9kg kvar tills jag är i sk "normalvikt". Men så gick jag ju upp helt sjuuuukt mycket under graviditeten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte jag skulle klara 5:2! Har du varit nöjd?! Funkar det? Du har redan varit så sjukt duktig tycker jag. Och jag hade tur som inte gick upp så värst mycket under själva graviditeten. De senaste kilona är helt självförvållade... Heja oss!

   Radera
 3. Jag skulle som Linda ha jättesvårt att lämna bort kolhydrater helt, tror min kropp skulle strejka utan nyttiga frukter och mörkt bröd, men som sagt vi är alla olika.
  Jag är med sen efter sommaren och bebis nr. 2... fast ja, jag håller väl på med det som bäst också, men just nu så är det mest för att må bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frukter är nyttigt! Men de innehåller fruktsocker som beter sig på samma sätt som vitt socker i kroppen så just nu måste jag bara bli av med socker i alla former. Få se hur det känns sedan efter denna stränga start. Men alla är olika och jag vet att vissa inte alls mår bra av att vara utan kolhydrater, får huvudvärk eller ont i magen eller dylikt. Och du är så duktig som orkar träna och hålla på även som gravid. Det orkade inte jag precis.... Men det gör garanterat att du har betydligt bättre utgångspunkt sen igen när babyn är ute :)

   Radera
 4. Nå det var väl jag som lanserade Milf2014 då för ett år sedan, så jag antar att jag fortfarande är med :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. All credit till dig! Milf-2014 projektets igångdragare :) Du är en av mina största kom-i-form inspirationer, du har ju ren lyckats komma sååå långt och ser så fräsch och bra ut :)

   Radera
 5. Jag har kommit rätt bra igång med träningen nu. Satsar på mycket styrka för att bygga upp muskler. Mest satsar jag på muskler för att kroppen ska orka och hålla i vardagen med två småttingar men sen så formar ju muskler kroppen samt förbränner energi även i vila. Tränar enbart hemma tillsvidare. Fler svettiga vagnpromenader har jag äntligen börjat få in också för att få hjärtat att jobba lite mera. Ser fram emot att kunna jogga igen då foglossningen tillåter. Gällande maten så är egentligen det enda jag försöker minimera sockret. Annars tillåter jag mig det mesta med måtta. För tillfället har jag inget vikt projekt utan mera ett må bra och ta hand om mig-projekt. Sen då jag slutat amma så ser jag om jag eventuellt vill ta tag i vikten. Summa summarum så är jag med på en litet hörn iallafall ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är så duktig! Jag har så svårt att få till jumppa här hemma. Det finns liksom så mycket annat jag hellre gör. Men jag vill nog testa på det, absolut :)

   Radera