fredag 21 mars 2014

Svar på frågorna

Här kommer svar på frågorna som utlovat :) 
Here goes: hur tänker du kring dagis & jobb, dvs livet efter hemmalivet? Ha en skön resa!
Jag har tänkt återvända till jobbet i september. Då kommer Hubbe att vara 1½år gammal och så social och  glad som han är redan nu vet jag att han kommer att stortrivas på dagis. Det är ännu lite öppet ifall jag kommer jobba 100% eller eventuellt lite kortare dagar/veckor. Vi har ansökt om dagisplats från och med september och jag hoppas vi får den plats vi vill ha! Samtidigt som jag ser fram emot mera vuxentid, mer utmaningar för min hjärna och att bara vara Hanna  när jag återvänder till jobbet så vet jag redan nu att det kommer att bli tungt En helt annan vardag. Så mycket mindre tid med Hubbe och mindre tid att sköta hushåll. Men allt går om man har rätt inställning :)
Anonym
Hej!

Jag tänkte fråga hur du har tänkt inreda er gård/uteplats nu då ni flyttat till radhus? Skulle vara kul och se bilder sedan när det blivit lite vårigare.

Trevlig vår! Titi
Jag ser sååå fram emot att börja utnyttja vår lilla gård och uteplats. Kuddar, ljus, lyktor, solstol, blommor åh, det skall bli så roligt att fixa där ute. Jag tror bestämt att jag tar och skriver ett helt eget inspis inlägg om uteplatsen lite senare :) Trevlig vår till dej med!
När och på vilket sätt berättade ni om att ni väntade barn? Är själv gravid nu med vårt första barn och vet inte riktigt när vi ska berätta och på vilket sätt... :)
Grattis till graviditeten, så spännande och roligt .Vi berättade rätt tidigt. Tror jag var i vecka 7-8 ungefär. Det var sommar och vi var på lande och skulle skåla med champagne som vi brukar göra då vi kommit ut till skärgården efter en lång arbetsvecka, men då måste jag ju tacka nej och så förstod de:) Till de närmsta väninnorna berättade jag över lunch att jag inte alls hade haft urinvägsinfektion på min möhippa utan jag ju hade andra orsaker till att inte kunna dricka alkohol... Jag tror inte det är så stor skillnad hur man berättar. Alla blir ju bara så glada och överraskade ändå! 
Anonym
Tänkte fråga lite samma som Ilona, när ska du börja jobba och vad gör ni med Hubbe då? Tänker din man ta ut till föräldraledighet? Ser du framemot att börja jobba? Skall en nummer två komma snart eller senare?
Hubbe skall börja dagis i september när jag återvänder till jobbet. Jag ser framemot det med blandade känslor. Det kommer säkert att bli både roligt och tungt, för oss alla. Som det ser ut nu kommer inte Maken att vara föräldraledig annat än de 5 pappaveckorna han tar ut under sommaren. Men kanske någon gång senare?! Jag hoppas givetvis att vi en dag skall få uppleva det underbara det är att få barn en gång till och att Hubbe skall få syskon. Men man vet aldrig. Och man kan aldrig planera när man skall bli gravid. Det kan gå snabbt och det kan ta länge, och jag tar absolut inget för givet!
 
Hur stort hem har ni nu? Tänker du att det är ett hem ni kommer att bo i en lång tid framöver? Ha det fint!
Vårt hem är lite under 100m2. Det är perfekt storlek just nu när vi är en liten barnfamilj. På övervåningen har vi dock bara två sovrum just nu, även om det ena kan byggas om till två. Så ifall familjen växer mycket kan det nog bli aktuellt att flytta. Men å andra sidan HATAR jag att flytta. Och jag gillar verkligen vårt nuvarande hem! Jag skulle nog tro att vi blir här i minst fem år. Gärna mer :)

Anonym
skriv lite om skillnader med att bo i innerstan och i förorten:)
Detta har jag ju redan skrivit ett helt inlägg om :) HÄR hittar du inlägget Lägenhet i stan vs. radhus i förorten
Marie
Hur tycker ni det har gått att flytta från centrum till förorten?
Några bra tips på webbsidor med beskrivningar /mönster/instruktioner för pysselprojekt! 
Om flytten till förorten har jag skrivit ett helt inlägg, se link i svaret ovan :) 
Bästa pysselinspirationen hittar jag på Pinterest. Där samlar jag också själv alla bra mönster och bilder som jag hittar på olika ställen på internet :) 

Anonym
1.Vad styr dina konsumtionsval?
2. Vad i ditt vuxna liv ångrar du mest?
3. Hurudant frivilligarbete kunde du tänka dig att göra?
4. Hur skulle du uppleva det att någon använde benämningen 'milf' om dig?
1.Jag funderar inte så där värst mycket på mina konsumtionsval. Men jag skulle gissa att jag nog påverkas rätt mycket av människor runt mig, reklam, trender, min egen smak och tillgång till grejer samt hur mycket pengar jag har på kontot!
2. Jag ångrar inte något i mitt liv. Det är bara att satsa onödig energi på saker jag inte kan påverka. Jag försöker tänka framåt istället och reflektera över vad jag vill och vad som gör mej lycklig.
3. Jag har gjort en massa frivilligarbete under mina många år som scoutledare. Det skulle jag också kunna tänka mej att fortsätta med en dag då det finns mer tid. Att hjälpa och träffa ensamma människor skulle jag också gärna göra.
4. Om någon skulle kalla mig milf skulle jag så klart bli glad, smickrad och ta det som en stor komplimang. Det betyder ju att någon ser mig som attraktiv trots att jag egentligen är en sunkig hemmamorsa, haha!

ditt favoritrecept? :)
Hm... Jag är faktiskt väldigt dålig på att följa recept. Jag gillar mer att freestyla lite. Men enkelt måste det i alla fall vara. Och snabbt och gott! Bloggbrödet är ju nog helt sjukt bra! Och min pulled pork är också alltid sjukt god. 

EDIT: Hittade en fråga till som av någon orsak åkt i skräpposten?! Men här kommer svaret på den, bättre sent än aldrig:
 
Anonym
Jag funderade kring bostadslån, vårdbidrag och sånt. Hur länge hade ni sparat innan ni köpte radhuset. Lade ni upp en speciell budget för sparandet? Hur valde ni bank? Och som andra har frågat hur länge planerar du att vara hemma och hur funkar det att kombinera hemmamammaliv med bostadslån? 
Vi hade båda bostadssparat på BSP-konto i ca. 4 år. Jag rekommenderar absolut att börja bostadsspara i tid och BSP-konto är jättebra eftersom man själv väljer hur mycket man sätter in. I minst 2 år måste man spara för att kunna lyfta BSP-lån som är ett lån där Staten går i borgen och man får räntetak upp till en viss summa. Stora fördelar som garanterat lönar sig!! Vi hade sparat enligt förmåga och på egna skilda konton. Eftersom jag jobbar på bank var valet av bank rätt så självklart... Jag planerar gå tillbaka till jobbet i höst. Som vårdledig blir man sannerligen inte rik men vi klarar det just och just tack vare besparingar och förutseende ekonomiplanering. Vi har inte behövt avbryta några låneamorteringar och bara betala ränta för att jag är hemma vilket känns skönt. Men den möjligheten finns ifall det skulle bli riktigt tajt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar