fredag 8 februari 2013

Snö och sloknande tulpaner

Fredag och ute bara snöar det. Jag gillar inte vintern och jag gillar sannerligen inte snö. Jag har varit rätt så duktig att tänka positivt denna vinter. Helt enkelt bara försökt gilla läget, men nu börjar det vara svårt. Det bara snöar och snöar och snöar... Tur att vi har vinterdäck till Bugaboon. Jag som hade hoppas att vi knappt skulle komma att behöva dem alls.

Idag har jag haft trevligt lunchbesök av min barndomsvän och hennes tio månades gamla son. Men nu är jag nog helt slut. Tror det främst beror på det låga hemogoblinet. Jag försöker nu med alla medel få det att stiga så min ork skulle öka lite. Köpte bland annat russin och plommon från butiken. De borde innehålla mycket järn. Järntabletter äter jag redan.  

Jag hade egentligen tänkt orka gå på Hellus födelsedagskalas ikväll men jag tror att jag tar och lyssnar på min kropp och stannar inne på soffan istället. Jag har ju dessutom noll lust att gå ut i snöovädret!

Trevlig fredag på er!
Titta så fina mina fredagstulpaner från förra fredagen blev då jag klippte ner dem och satte dem i ett litet glas. Doftljuset från Tine K fick jag av mina kollegor när jag blev mammaledig. Det doftar helt ljuvligt!

2 kommentarer:

  1. Min kompis sa att det enda som fick hennes hemoglobin att alls stiga var blodplättar. Jag har nog inte ätit det sen skolmaten men kanske om du är jätte trött så kan det hjälpa... :)Det är ju i alla fall super mycket järn. Jag hade lågt hemoglobin genom gymnasiet och då var det viktigaste att komma ihåg att inte äta mjölkprodukter med järn för då blir de int upptaget, c-vitamin i stället!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hm, jag tror nog inte att jag skulle klara av att äta blodplättar... Fast det skulle säkert vara bra. Jag tar aldrig järntabletterna tillsammans med mjölkprodukter utan alltid med apelsinsaft som även innehåller extra c-vitaminer. Hoppas att det börjar stiga nu när jag verkligen är noga med att ta dem och samtidigt äter järnhaltig mat!

      Radera