fredag 29 november 2013

Affektgråt

För ett par dagar sedan var jag med om den värsta stunden sedan jag blev Mamma. Min älskade lilla Hubbe snubblade då han kröp och gjorde en ofarlig liten kullerbytta. Han blev dock så skrämd av händelsen att han började gallskrika. Jag lyfte upp honom i famnen så gott som genast och han bara fortsatte att skrika rakt ut, utan att ta in luft alls. Så plötsligt säckar han ihop i min famn, ögonen rullar in i huvudet och han bara svimmar bort. Så otroligt obehagligt och skrämmande! Han är borta i kanske 5-7 sekunder innan han igen vaknar till och börjar skrika. Och efter en stund är han helt som vanligt. Jag googlade så klart direkt och kom fram till att det var frågan om ett affektanfall. Helt ofarligt och rätt så vanligt. Jag har själv också sysslat med liknande som baby. Usch! Hoppas det inte händer fler gånger! Har någon annan varit med om att ens baby fått liknande affektanfall? Hände det flera gånger?! Hur gjorde du då?

8 kommentarer:

 1. Nej fy vad hemskt och skrämmande! Bra att veta att sånt där kan hända så blir jag inte helt panik om det händer i framtiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag visste nog att det kan hända och ändå blev jag helt i panik. Det var såå otroligt skrämmande. Hoppas det inte händer igen. Och hoppas det inte händer din skatt! Vi måste få till en träff nu snart förresten :)

   Radera
  2. Absolut! Den här veckan är ganska full men vi ses väl nästa veckas måndag på lillajulsfesten i familjecentret (ska vi ta bussen dit tillsammans?) så där kan vi ju sen komma överens om en ny träff :)

   Radera
  3. Så gör vi! Ses nästa vecka :)

   Radera
 2. Min son har gjort samma tre fyra gånger och jag blir alltid lika hätä och brukar springa ut på trappan med honom. Min man tror jag överdriver så tack för infon om att det heter affektgråt, nu ska jag googla lite och visa honom att jag inte överdriver utan att sonen faktiskt tuppar av för några sekunder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det förfärligt när det händer! Inga överdrifter behövs det är så hemskt. Jag ringde också nästan genast till min Man och berättade att jag just varit med om en nära döden upplevelse med Hubbe. För så kändes det. Kanske jag också borde springa ut nästa gång? Hjälper det med kall frisk luft tycker du?!

   Radera
 3. Moin, har inga erfarenheter själv men har läst om det på en brilljant blogg. Här och i kommentarerna) delas erfarenheter: http://hormonerhemorrojder.com/2012/04/26/veckans-ord-affektanfall/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för linken! Hoppas du slipper egna erfarenheter även i framtiden.

   Radera