fredag 7 mars 2014

DIY: Ugglekudde à la Ferm Living

Nu är kudden jag började på igår klar!
Klart! Ugglekudden jag började på igår sitter nu i fåtöljen i Hubbes rum. Jag är väldigt nöjd. Den blev precis som jag hade tänkt mig. Det är redan länge sedan jag såg Ferm Livings söta ugglekudde och tänkte att en sådan inte kan vara så svår att sy själv. Nu med facit i hand kan jag konstatera att det var precis så lätt som jag tänkt mig. Det ljusblåa tyget är dessutom ett gammalt lakan som jag offrade så materialkostnaderna blev inte heller så stora denna gång... Betydligt billigare än de nästan 45 euro som Ferm Livings version kostar... Det var första gången jag testade mig på att sy applikationer men jag tänker garanterat göra det igen. Med hjälp av limpapper som man stryker fast innan man syr så är det lätt att få bitarna där man vill ha dem. Min symaskin är inte heller någon applikationsmaskin men jag tycker det gick lätt med vanlig sicksack söm. 
Där sitter den nu i fynd-fåtöljen och ser söt ut. Nästa projekt är några påsar för förvaring av leksaker... Också dem inspirerade av Ferm Living... Få se när jag hinner få dem klara!

10 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tack! Jag är också själv riktigt nöjd över resultatet :)

   Radera
 2. Svar
  1. Tack. Du kan ju kanske också sy en nu ifall det ännu går många långa dar i väntat på att det skall hända nåt :)

   Radera
 3. Jättesnygg :)

  h, Titi

  SvaraRadera
 4. Har du nån "ritning" på ugglan? Är själv intresserad av att pröva på att göra en sådan, men jag är inget geni på att sy och handarbeta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr inte! Jag ritade bara en modell på frihand på ett stort papper och klippte ut delarna som mallar. Det är nog inte svårt :) Skissa bara så kan du ju rita om flera gånger om det inte blir som du vill ha det. Man behöver inte alls vara något sy- eller pysselegeni, jag lovar!

   Radera