lördag 11 januari 2014

11. Den bästa grönsaken är ju som vi alla vet…

Avokado! Utan tvekan. Gott, mångsidigt och väldig hälsosamt. Man kan sätta avokado på smörgåsen, i sallad, äta med pasta, göra guacamole eller äta bara så där. Det enda som är problematiskt är att hitta sådan som är bra, allt för ofta köper man avokado som redan hunnit ruttna, tråda sig och bli brun inuti, eller så är de hårda och tvåliga. Men annars är avokado nog den perfekta grönsaken!

9 kommentarer:

 1. Jag tror faktiskt att avokadon är en frukt, men annars håller jag med dig till 100%, avokado är så gott! Jag läser Peppes blogg och blir grön av avund, främst pga avokadon där i LA.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frukt scmukt... Det är åtminstone en GRÖN sak :) Och jag tycker absolut att vi borde få lite LA-avokado till Finland också!

   Radera
 2. Bästa grönsaken är nog paprika, men avokado är definitivt bästa matiga frukten! :D Leon tycker så mycket om avokado att vi brukar äta den bara som så, till lunch :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Paprika är också jättegott :) Hubbe har också smakat avokado, men han var inte helt övertygad...

   Radera
 3. Jag sku just också skriva att är det inte en frukt :) Joo synd att det är så svårt att äta avocado,eller liksom äta dem då de är i rätt fas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu på sistone har jag faktiskt lyckats köpa just bra avokadon som varit lite hårda ännu i butiken, men perfekta efter ett par dagar hemma! Mums!

   Radera
 4. birka tips: om man tar bort den lilla knoppen i ändan och avocado "köttet" är grönt så är den okej(svart=dålig /övermogen) verkas stämma de gånger jag kommit ihåg att kolla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också läst detta tips men tycker inte riktigt det stämmer! Avokadon kan nog vara brun också fast knoppen sitter i...

   Radera
 5. Birka tips: Om man tar loss den lilla knoppen i ändan och avocado"köttet" är grönt under så är den ok, om det är randigt eller svart=dålig/övermogen. Har fungerat bra!

  SvaraRadera