torsdag 16 januari 2014

Sol- och köldterapi

Solen nästan bländade! Både jag och Hubbe borde ha haft solglasögon. Härligt.
Här sitter jag med rosor på kinden efter en liten promenad ute i kylan. Härligt med solsken! Det ger verkligen energi. Köldterapin man får på köpet är jag dock inte lika säker på om den gör gott eller om man behöver den, men rosorna på kinden gör att man ser väl lite fräscht ut åtminstone. Jag har märkt att jag rätt sällan kommer mig ut på "bara" promenad med Hubbe om dagarna. Dels har vi ofta mycket annat inbokat så vi hinner inte med promenader för att inte stöka till allt för mycket i rutinerna, dels så har jag svårt för att bara gå en runda. Jag känner att jag också måste göra något nyttigt i så fall, och då är det lättare att vara nyttig hemma inomhus. Inte kunde jag idag heller bara gå utan jag måste nog sköta lite ärenden på samma gång. Vi gick via hälsocentralen för att skriva under ett papper så att alla mina och Hubbes uppgifter kan flyttas över hit från Helsingfors. Så gick vi också via butiken för att köpa hem lite nödvändigheter som blöjor, mjölk, frukt och kaffe. Jag skall nog försöka bli bättre på att komma oss ut de dagarna vi inte har annat inbokat, de gör ju så gott med lite frisk luft och att röra på sig. När Hubbe var mindre gick jag oftare och lyssnade på podcasts samtidigt. Det skall jag försöka få till igen. Minst en prommis i veckan från och med nu!
Sol, snö och massa minusgrader. Skönt att få lite frisk luft.
Första gången vi testkör med vinterdäcken på Buggan. Lite stelt känns det att köra med dem då man är van att kunna svänga på framhjulen. Men lätt rullar de förstås i snön. Åkpåsen är också ny. Jag "fyndade" den på Campadre före jul när de dessutom råkade ha fraktfritt. Den kostade -60% mindre än om jag skulle ha köpt den för fullt pris. Ibland kan man verkligen fynda på denna sida!.

4 kommentarer:

 1. Sidubara Esbovikens hälsostation. Där nära på Kongsbergs daghem har jag jobbat i 5 år, men bott nu 1 år i Åbo. När Hubbe blir äldre så kan det vara riktit kiva att gå till parken eller liknande och skall han nån gång börja på dagis, så blir det ju utevistelse i det sköna 2 ggr om dagen. Jag uppskattar massor att få vara ute med barnen, ta en promenad, leka i parken eller på egen dagisgård. Det är inte alla yrken som har "uteförmån" och jag ät mycket tacksam över det!

  Trevligt inkommande och "utkommande" veckoslut till er ;)

  Mvh, Titi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer absolut att börja hänga mera ute en när Hubbe har glädje av det. Parken och utevistelse blir det nog varje dag då har jag tänkt :) Säkert redan nu på våren, bara han lär sig gå ordentligt först. Att vara ute är nog så skönt. Man sover ju också så mycket bättre efter att ha fått varit ute!

   Radera
  2. Och trevligt veckoslut till dig med :)

   Radera
 2. Jag har också svårt att bara gå utan mål, utan behöver ha något att göra under promenaden också. Ofta går jag till min mamma som bor på andra sidan stan, då blir det ca 2 km promenad, och det är lagom så här vintertid. :) Men ja, om man inte har andra ärenden kan man ju alltid bara gå via butiken och köpa mellis för dagen. Fast när man bor i småstad så blir också de promenaderna väldigt korta ;)

  SvaraRadera