torsdag 30 januari 2014

DIY: Halksockor

Hubbe stiger ju upp hela tiden och överallt nu för tiden. Det enda som fungerar på vårt hala laminatgolv är då halksockor. De flesta av hans sockor var dock vanliga strumpor utan halkskydd undertill. Att köpa fem par nya då han ändå har passliga sockor i lådan kändes lite dumt, så istället köpte jag "Sockstop" i en hobbyaffär och pysslade egna halksockor av Hubbes  befintliga sockor. Det var urenkelt och blev jättebra.
Du behöver sockstop och några sockor.
Klipp ut rundlar av stadigare papper i sockornas storlek och trä i sockorna. Jag använde mig av pärmen på den senaste H&M katalogen, det funkade fint.
Pluppa ut sockstop på sockornas botten. Låt torka minst 10 timmar. Jag satte alla sockor på en bricka så gick det lätt att flytta dem utan att klotta och så fick de torka över natten i vårt hjälpkök.
Man kan trycka ut en massa olika mönster. Jag testade lite olika, stjärnor, prickar, ränder och rundlar.

11 kommentarer:

 1. Herregud, så smart! Det där ska jag komma ihåg när E blir lite större.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan försöka påminna dig om du inte skulle komma ihåg :)

   Radera
 2. Varför har jag aldrig vetat om att det finns något sånt här?! Så smart! Det är så svårt att hitta bra halksockor tycker jag, och så har vi också en massa vanliga från förut. Jag måste köpa sånt där :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag råkade bara se det i pysselaffären då jag handlade material till Hubbes ett-års-inbjudningskort och nappade med mig en flaska. Det finns i alla fall att köpa på Hobbypoint på Fredriksgatan i Hfors :)

   Radera
 3. Varför har jag inte vetat om att det finns något sånt här?! Så smart! Jag tycker det är svårt att hitta bra halksockor och så har vi lika som ni redan en massa vanliga. Det där måste jag helt klart köpa :)

  SvaraRadera
 4. Svar
  1. Jag rekommenderar! Nu har sockorna testats och det funkar finfint :)

   Radera
 5. Jag såg det där på pinterest och tänkte att det finns nog knappast i Finland, men tydligen finns det ju! Finemang, var hittade du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. På hobbypoint på fredan. Men har sett också i någon garnbutik på högbergsgatan.

   Radera
 6. Det der kjöpte jeg også for noen uker siden,men har ikke testet det enda. Så fint at du har gjort det, det må du fortelle hvordan gikk:) fine mönstre

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det! Det funkar jättefint :) Mönstren blev nu lite si och så men de får duga, haha!

   Radera