tisdag 14 januari 2014

Jädrans kyla

Okej, lite snö kunde jag tåla men minus 16 grader. Nu har vintern gått lite till överdrift enligt mig. Fast vi har typ alla batterier på hemma fryser jag. Och Hubbe kan inte sova på balkongen när det är så här kallt! Så det tog typ en halv timme och mycket skrik innan han somnade inne i sin säng. Få se om han vaknar redan om tio minuter också... Jag är då sannerligen inte någon vintermänniska. Men det är väl bara att gilla läget och tänka positivt. Det är vackert och mycket ljusare nu då både snön och SOLEN lyser upp. Så det är jag glad för. Kaffe värmer, likaså mina sköna cashmereyllesockor. Så månne inte jag skall överleva denna vinter också. Eftersom den började så sent så kan den väl inte heller bli så lång....
Amaryllisen fick en stängel till just efter jul och nu blommar den så fint. Lätt rosa är den dessutom. Så fin.

8 kommentarer:

 1. Våra barn har sovit ute i -25. Gått hur bra som helst!! Bara man sätter någå täcke framför öppningen av vagnen, så går de bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Igår och idag har han nog fått sova ute. Han har typ 100 lager ylle på sig, fårfäll under, två filtar på och skynke framför öppningen. Igår var han till och med nästa lite för varm då jag tog in honom så det har nog gått bra! Men -15 känns nog som att det får vara en gräns hos oss!

   Radera
 2. Hanna, jag kom just från en springrunda! (Känner mig yyberstolt haha) Nu är det bara -9 ute, ut ut ut å på säger coachen! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Duktiga du!! Idag är det nog -13 igen! Men jag skall nog försöka dra mig ut imorgon har jag tänkt.... Tack för peppe coachen :)

   Radera
 3. Skulle säga samma att han bra kan sova ute i vagnen. T.ex. fårskinn underst, mycket kläder på, in i varm sovsäck, någon filt/täcke på, och någon duk framför öppningen. Mina tre barn har alla sovit gott ute i över -20 c. h. Tessa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag sover han nog ute trots att det visar minus 13! Men jag skulle nog önska liiite varmare temperaturer så småningom...

   Radera
 4. Vi var ute 15 min. Med Edward 15 mndr. Han ble helt röd och stel i ansiktet. Så for vår del var nok det tilreckelig. Då var det hellre ingen vind. i Norge rekomanderes det som oftest en grens på -10 max 1time. Tycker det höres fornuftig ut. Då det kan bli veldig kaldt for barnens lungor.om de får forfrysninger er det hellre inte alltid det synnes. Deres hy e ju mycke tynnare. Endel barn har ochså fått astma som fölger etter kaldt vär over litt forlenge tid ute. Fålk får gjöre vad de vill fårsttåss, barn e ju ochså olika:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barn är olika och Mammor brukar oftast veta vad som är rätt och bäst för just deras! -10 är nog ändå inte så kallt att man inte skulle kunna vara ute. Är man rätt klädd borde det inte vara några problem. Man skall väl akta så inte kinderna är våta eller insmorda för då förfryser de sig lättare. Att sätta vitalis på kinderna som när vi var små har ju visat sej vara rena rama förfrysningssmörjan!! Och man kan nog inte få astma av att vara ute i kallt, men personer som har astma har svårare att andas då det är kallt. När Hubbe sover på balkongen har jag också vagnsöppningen intäckt så inandningsluften kommer inte åt att bli så kall som det är ute. Han har varit helt varm och go och glad när jag tagit in honom och sovit precis som vanligt. Mycket bättre än inne, så jag är nog säker på att detta är bra för oss :)

   Radera