måndag 13 januari 2014

Halv åtta hos mig: Menyn och maten

Menyn för gårdagskvällens "Halv åtta hos mig"-session hemma hos oss såg ut så här. Vi hade inte något tema utan hade bara komponerat menyn utgående från vad vi tycker är gott.
Maken lagade förrätten enligt sin Pappas recept. Stekta pilgrimsmusslor på en bädd av mycket god vittvinssås. Mmm. Gästerna hade faktiskt nästan lust att slicka tallrikarna för att få upp såsen... Det måste väl betyda gott betyg?!
Huvudrätten bestod av Pulled Pork hamburgare. Jag hade gjort allt själv. Bakat hamburgarsemlorna (jag googlade "fluggigt hamburgerbröd och fick fram detta recept) och till och med gjort egen majonnäs. Andra tillbehör vi hade var majs, sallad, tomater och avokado. Pulled porken gjorde jag enligt samma recept som jag tidigare skrivit om här i bloggen. 
Efterrätten bestod av frysta tranbär med rykande het kinuskisås som hälles över just innan servering. Det syrliga och söta passar jättefint ihop och kinuskisås är ju bara såååå gott!
Sen serverade vi ännu kaffe med efterrättsvin som passade ihop med choklad. Jag hade svängt ihop kaffechokladtryffel som är urenkelt att göra och ser fancy:g ut av choko som blivit över sen i julas. Men det glömde jag förstås att fota.

Poängen vi fick för middagen ligger och väntar i ett kuvert. Först efter att alla som deltog igår lagat sina middagar så öppnar vi och kollar vem som fick mest poäng. Men det känns nog som att vi satt ribban ganska högt i alla fall. Både jag och Maken var nog riktigt nöjda med vår insats. Och jag får snart äta pulledpork-hamburgar-rester till lunch. Mums!

4 kommentarer:

  1. Oj vad det ser gott ut!! Jag har aldrig lagat pulled pork själv, men nu senaste helg fick jag smaka av den som min mamma hade lagat... lite väl het hade den blivit, men gott var det ändå ;) Och tranbär med kinuskisås!!! Det älskar jag så innerligt!! :D Godaste som finns.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltså kinuskisås är ju gott oberoende vad man äter det med :) Jag rekommenderar pulled pork starkt. Så enkelt och gott! Och med det recept jag använt så blir det inte för spicy!

      Radera
  2. Ojoj ser gott ut! Är det ett super hemligt recept på den där såsen till pilgrimsmusslor. Vi gillar pilgrimsmusslor och är lite uttråkade på sallad med dem. En sås som denna verkar supersmarrig. Så pliiis vill du dela med dig receptet? Skulle vara jättetacksam.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, nä det är väl inte hemligt: Fräs 7 st hackade schalottenlökar tills de är mjuka, häll på ca 2dl sherry eller annat lite sött efterrättsvin och 2 dl vitt vin, musselspad och bitar av kammusslor (se till att det blir kvar 2-3 kammusslor/man). Låt koka i ca. 30 min. Sila bort löken. Krydda med lite persillade, vitlök, salt, svartpeppar, saffran och persilja. Sätt också på ca. 3dl grädde. Låt puttra ca. 3o minuter till. Om det är för löst kan man reda med lite mjöl eller maizena. Smaka av och krydda lite till om det behövs. Stek kammusslorna snabbt i het panna och servera på en bädd av såsen! Garnera med persilja! Mumsfilibabba!

      Radera